9053400362
Genezende klanken : de kracht van boventonen - Jonathan Goldman
East-West Publications (2001)
Niet In verzameling
#181

Gelezen?:
Ja
Health
harmonics, Healing, singing, sound

Samenvatting:
Inleiding in de genezende kracht van het zingen van boventonen.

Recensie:
Het onderwerp is meerstemmige monotone keelzang met aandacht voor de boventonen die spontaan in de keel ontstaan. Dit is een kunstvorm die bovendien tot genezing kan leiden. Een waardevol boek dat een aanvulling vormt op boeken die op dit gebied al bestaan: de taal is eenvoudig en duidelijk, het boek is praktisch en bevat vele begrijpelijke oefeningen. Hoewel het over de spirituele aspecten van de klank gaat, is het nergens zweverig en alles is steeds goed onderbouwd, vaak met wetenschappelijke bewijzen. Volgens de auteur, die klanktherapeut is, beïnvloedt klank alle niveaus van de mens, het resoneert in het lichaam en harmoniseert de geest. In Tibet en in andere natuurtradities zoals die van de aboriginals en de Tuva in Mongolië, maar ook bij de sjamanen is genezing altijd met boventoonzang verbonden. Het brengt iets nieuws zowel voor de leek als voor de gevorderde, en leert de lezer zelf met boventoonzang te experimenteren. Het boek bevat een discografie, een goede literatuurlijst en een uitgebreide index. Een aanrader voor zangers, therapeuten en geïnteresseerde leken.

Beschrijving:
Genezende klanken onderzoekt hoe het komt dat klank en geluid op alle niveau's - fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel - invloed hebben op de mens. Geen enkele klank is zo zuiver als die van boventonen en Genezende klanken is het eerste boek dat de genezende en transformerende kracht van klank zowel vanuit wetenschappelijk als spiritueel oogpunt benadert.

Genezen via muziek is een zeer oud gegeven. De mysterie-scholen van Egypte, Griekenland en Rome leerden al dat trilling de actieve basiskracht in het universum is en er werden zelfs bepaalde chants en tonen ontwikkeld om te genezen en een ander realiteitsbesef te bereiken.

De kennis van de heilige kracht van klank vinden wij in de hindoeïstische, Tibetaanse en sjamanistische tradities van het Oosten in de vorm van mantra's en boventoonzang. Het chanten of zingen van boventonen is het vermogen van de menselijke stem tegelijkertijd twee of meer klanken voort te brengen. Jonathan Goldman verwierf dit vermogen door zijn contact met Tibetaanse monniken en andere klankmeesters en beoefent en onderzoekt dit fenomeen nu al vele jaren.

In Genezende klanken wordt ons geleerd hoe we boventonen kunnen produceren en hun genezende en transformerende kracht kunnen ervaren. De auteur biedt praktische oefeningen aan die eenvoudig zijn uit te voeren en veilig kunnen worden toegepast en laat ons zien hoe we klank kunnen gebruiken voor genezing en meditatie. De auteur beschrijft eveneens hoe het luisteren naar boventonen gebruikt kan worden als 'sonische yoga' voor meditatie en diepe ontspanning.

Product Gegevens
Aantal pagina's 208
Hoogte x Breedte 210 mm
Persoonlijke Gegevens

Opmerkingen
Met lit. opg., reg - Vert. van: Healing sounds : the power of harmonics. - Shaftesbury : Element Books, 1992