9080467715
De creatiespiraal : natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid - Marinus Knoope
KIC (1998)
In verzameling
#256

Gelezen?:
Ja
Psychology
Creativity

Samenvatting:
Als de werkelijkheid ontstaat zodra ze wordt waargenomen, biedt het creatief visualisatieproces ongekende mogelijkheden.

Recensie:
De voornaamste doelen die een mens gedurende zijn leven wenst te bereiken, staan in het teken van kennis, bewustzijn en geluk. Feitelijk kunnen alle wensen en verlangens worden verwezenlijkt als de mens een vastgestelde weg van wens naar werkelijkheid aflegt. De auteur (fysicus) van dit werkboek heeft empirisch vastgesteld dat realiteit ontstaat door (innerlijke) waarneming. Vanuit de mogelijkheden die het creatief visualisatieproces biedt, ontstond de creatiespiraal, een cirkel die gelijk de seizoenen noch begin, noch eind kent. Binnen dit proces is het van belang helderheid te hebben over het levensdoel en met de verlangens naar buiten te treden. Het creatieproces omvat twaalf stappen, van wensen, verbeelden, geloven en uiten via handelen naar waarderen en ontspannen. Dit theoretische proces wordt in de praktijk vertaald in een zestal werkgebieden waarin bezinning en zelfvertrouwen centraal staan. Het taalgebruik is eenvoudig en transparant. De auteur is onder meer beïnvloed door denkers als Gurdjeff, Sartre, Ouspensky, Krishnamurti en Wilber, en stromingen als yoga. Behalve een lijst met afbeeldingen bevat het boekje een aantal korte noten. Ruime bladspiegel.

Beschrijving:
Zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer, zo zijn wensen en verlangens van mensen een voorbede van hetgeen ze later kunnen realiseren.
Zoals fruitbomen over precies die kwaliteiten beschikken die ze in staat stellen de eigen fruitsoort te creëren, zo beschikken mensen over precies die kwaliteiten die ze nodig hebben om hun eigen wensen en verlangens te kunnen realiseren.
Zoals er in de natuur een vaste route is van bloesem naar vrucht en van zaad naar oogst, zo is er in de natuur ook een welbepaalde weg van wens naar werkelijkheid. Die weg wordt in dit boek beschreven.

Product Gegevens
Medium Paperback
Aantal pagina's 224
Hoogte x Breedte 180 mm
Origineel Publicatie Jaar 1998
Persoonlijke Gegevens

Opmerkingen
Met lit. opg