9060203313
De betovering van de taal : de neuro-linguïstische methode voor gedragsverandering : werkvoorbeelden - Richard Bandler (1949-), John Thomas Grinder Jr. (1940-)
De Toorts (1992)
Niet In verzameling
#30

Gelezen?:
Ja
Coaching
NLP

Samenvatting:
Bijna woordelijk verslag van een tweedaagse workshop die de schrijvers hielden over de door hen ontwikkelde neurolinguïstische methode voor gedragsverandering.

Recensie:
NLP staat voor Neuro Linguistic Programming en die term geeft een psychotherapeutische methode aan waarbij gedragsverandering tot stand komt door 'subtiel gebruik van taal'. Dat houdt o.a. het gebruik van hypnose in. De methode is gebaseerd op studies van de werkwijze van de grote psychotherapeuten, zoals Miton H. Erickson en Virginia Satir. Wonderbaarlijke genezingen zijn mogelijk met deze manier van werken, zoals bijvoorbeeld in een uur een fobie behandelen. Dit soort pretenties is evenwel nog nooit onderzocht. Dit boek is een bijna woordelijke weergave van een workshop die de belangrijkste vertegenwoordigers, namelijk Bandler en Grinder, van deze stroming gaven. De boeken over deze werkwijze zijn doorgaans al moeilijk te lezen vanwege gebrek aan systematiek en dit boek is nog lastiger te volgen. Het betreft overigens een herziene en verbeterde druk in een nieuwe vertaling, maar dat maakt het nog niet tot een aanrader. De belangstelling voor deze methode is overigens wel duidelijk aanwezig.

Product Gegevens
Editie 2e [gew.] dr
Aantal pagina's 208
Hoogte x Breedte 240 mm
Origineel Publicatie Jaar 1992
Persoonlijke Gegevens
Koppelingen Amazon US

Opmerkingen
1e dr. Nederlandse uitg. vert. door C. Németh-Linnebank: 1981 - Vert. van: Frogs into princes : neuro-linguistic programming. - Moab, Utah : Real People Press 1979