9027418454
Netherlands  /  Dutch
Management missers en successen - Praktijkgevallen van de toepassing van kwantitatieve methoden - C.B. Tilanus, O.B. de Gans, J.K. Lenstra
Het Spectrum (1987)
In verzameling
#472

Gelezen?:
Ja
Entrepeneurship, Management
Quantitive Methods

Samenvatting:

Bundel opstellen waarin ruim 35 praktijkgevallen inzake de toepassing van kwantitatieve methoden worden besproken, alsmede de oorzaken van falen en succes.
Recensie:

Herdruk van een in 1983, bij het 25-jarig bestaan van de Sectie Operationele Research (SOR) van de Vereniging voor Statistiek verschenen bundel van 37 artikelen, nu aangevuld met een postscriptum dat een overzicht geeft van de oorzaken van falen of slagen van kwantitatieve methoden in het management. Onderwerp: toepassing van kwantitatieve methoden in landbouw en industrie (deel 1), handel, bankwezen, transport en adviesbureaus (deel 2), overheid, semi-overheid, universiteiten en hogescholen (deel 3). Literatuurverwijzingen worden gegeven en -in een kadertje aan de kop van elk artikel- een beknopte beschrijving van het betreffende bedrijf. De financiële bedrijfsgegevens zijn niet geactualiseerd en reiken dus ten hoogste tot 1981/82. Het is de vraag of een aantal toepassingen nu (1988) niet op andere wijze zou geschieden dan zes à zeven jaar geleden het geval was. De redenen voor mislukken en/of slagen van de methoden zijn -in het PS, maar ook in de artikelen zelf- onverbloemd weergegeven. Een niet gemakkelijk maar wel zeer boeiend boek, dat verdient onder de aandacht te komen van managers. Bevat register.

Product Gegevens
Medium Paperback
Editie 1e dr
Serie Intermediair
Aantal pagina's 326
Hoogte x Breedte 210 mm
Persoonlijke Gegevens

Opmerkingen
Met reg - Oorspr. titel: Kwantitatieve methoden in het management. - 1983. - (Aula-paperback ; 69)